21χρονος συνελήφθη για τους "Πυρήνες της Φωτιάς"

Τα αποτυπώματα του, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν στην γιάφκα της οργάνωσης στο Χαλάνδρι. Στις 16.40 την Δευτέρα οι αστυνομικοί συνέλαβαν έξω από το σπίτι του στον Άγιο Δημήτριο έναν 21χρονο για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Το ένταλμα για την σύλληψη του είχε εκδοθεί στις 13 Ιανουαρίου και κατηγορείται για τρομοκρατικές πράξεις, όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα, ως μέλος ιεραρχικά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες... δύο αποτυπώματα του νεαρού βρέθηκαν σε ένα ξενόγλωσσο φυλλάδιο και μία σακούλα στην γιάφκα του Χαλανδρίου. Ο 21χρονος είναι άεργος, ενώ παλαιότερα εργαζόταν σε παλαιοπωλείο.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Οκτώβριο είχε προσαχθεί μαζί με τον κατηγορούμενο για συμμετοχή στη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" Παναγιώτη Μασούρα από το σπίτι του δεύτερου στο Γαλάτσι και είχε αρνηθεί να δώσει τα αποτυπώματα του. Επιπλέον, έκανε διακοπές στην Ικαρία μαζί με Π. Μασούρα και τους υπόλοιπους συλληφθέντες του Χαλανδρίου.

Παράλληλα στις 5 Ιανουαρίου 2009 το βράδυ της επίθεσης του "Επαναστατικού Αγώνα" κατά ανδρών των ΜΑΤ, στην οποία τραυματίστηκε σοβαρά ένας αστυνομικός, η αστυνομία είχε προσαγάγει και πάλι τον 21χρονο. Τότε μετά από έρευνες της αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων και σε σπίτι στην οδό Τσαμαδού και Κουντουριώτου, βρέθηκαν κουκούλες, ξύλινα ρόπαλα, βενζίνη και άδεια μπουκάλια μπύρας. Μαζί του είχαν προσαχθεί και δύο ακόμη άτομα που αφέθηκαν ελεύθερα και σήμερα αναζητούνται για συμμετοχή στην "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς"

Ωστόσο, η ταυτοποίηση αποτυπωμάτων από την γιάφκα του Χαλανδρίου συνεχίζεται και δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα να εκδοθούν και νέα εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση. Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 15 εντάλματα σύλληψης σε βάρος υπόπτων για συμμετοχή στην οργάνωση και 3 άτομα έχουν κριθεί προφυλακιστέα.


newsit.gr
Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "21χρονος συνελήφθη για τους "Πυρήνες της Φωτιάς""

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24