Συντάξεις στην... κόψη των 1.500 ευρώ


Απο Τα Νέα

Σε πάγωμα των συντάξεων από 1.500 ευρώ και πάνω και αύξηση των χαμηλών συντάξεων κατά 1,5% καταφεύγει η κυβέρνηση, κάνοντας ακόμη ένα βήμα για τη δημοσιονομική σταθεροποίηση της χώρας.
Η πρόταση, που αναμένεται να υιοθετηθεί σήμερα και συζητήθηκε χθες στη διάρκεια σύσκεψης υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης [...]


Θεόδωρο Πάγκαλο, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η κυβέρνηση οδηγείται σε σκληρά μέτρα, τα οποία δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστη καμία κοινωνική ομάδα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στη χθεσινή σύσκεψη υπήρξε και εναλλακτική, σκληρότερη πρόταση για πάγωμα των συντάξεων των 1.000 ευρώ που αν και συνεχίζει να βρίσκεται στο τραπέζι, φαίνεται δυσκολότερο να υιοθετηθεί.

Οριστικές πάντως αποφάσεις θα ληφθούν στη διάρκεια της σημερινής άτυπης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, τις οποίες θα επικυρώσει την Παρασκευή το ίδιο στην τακτική του συνεδρίαση υπό πλήρη σύνθεση. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακοινώσει την εισοδηματική της πολιτική και γίνεται αγώνας δρόμου αυτό να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με τη φορολογική μεταρρύθμιση. Το πιο πιθανό είναι ότι τόσο η εισοδηματική πολιτική όσο και το φορολογικό νομοσχέδιο θα ανακοινωθούν μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την προσεχή Παρασκευή.

Η πρώτη απόφαση που έχει ληφθεί είναι την επόμενη εβδομάδα να κατατεθεί στη Βουλή, υπό μορφή νομοσχεδίου, η εισοδηματική πολιτική και μία εβδομάδα αργότερα το φορολογικό νομοσχέδιο. Υπολογίζεται ότι αν συμβεί αυτό, ώς το τέλος του μήνα θα έχει ψηφιστεί και η φορολογική μεταρρύθμιση. Η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα αισχροκέρδειας στα καύσιμα, αναζητεί τρόπους να ψηφίσει τροπολογία για την αύξηση του φόρου τους, την προσεχή εβδομάδα. Ενδέχεται η ψήφιση να γίνει μέσω του νομοσχεδίου για την εισοδηματική πολιτική.

Αντιπαράθεση
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισοδηματική πολιτική από κοινού με τη φορολογική μεταρρύθμιση αποτέλεσαν πεδίο αντιπαράθεσης στη χθεσινή σύσκεψη με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου (Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Σαχινίδης), των συμβούλων του υπουργείου Οικονομικών και του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και των Χάρη Παμπούκη και Χρήστου Παπουτσή, καθώς και πάλι τέθηκε το ζήτημα τα μέτρα να απαντούν στο αίτημα περί κοινωνικής δικαιοσύνης.


Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Συντάξεις στην... κόψη των 1.500 ευρώ"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24