Πού θα χιονίσει τη νύχτα


Προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού. Χιόνια και στην Πεντέλη. Δείτε πού θα χιονίσει τη νύχτα.
Στα επαρχιακά οδικά δίκτυα των νομών στη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη Μακεδονία οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν αρκετά προβλήματα και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι...


απαραίτητη.

Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες αφού κόπασαν οι άνεμοι κάτω από τα 7 μποφόρ.

Στην Πεντέλη εκχιονιστικά μηχανήματα έριξαν αλάτι στον περιμετρικό δρόμο Πεντέλης – Αγίου Πέτρου – Νέας Μάκρης, καθώς χιόνιζε αρκετές ώρες. Ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου συνιστά στους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στην περιοχή.

Άσχημη είναι η κατάσταση στον Έβρο με ισχυρές χιονοπτώσεις. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες και στα περισσότερα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου απαιτούνται αλυσίδες.

Ιδιαίτερα προβλήματα εντοπίζονται στην πόλη των Τρικάλων, όπου οι αλυσίδες είναι απαραίτητες, ενώ οι χιονοπτώσεις στην Φθιώτιδα κράτησαν κλειστά αρκετά σχολεία τεσσάρων δήμων. Δεκάδες χωριά στη Λαμία είναι αποκλεισμένα.

Ο χιονιάς επισκέφθηκε και την κεντρική Πελοπόννησο, όπου χιονόπτωση σημειώθηκε για αρκετή ώρα ακόμα και μέσα στην πόλη της Τρίπολης.

Οι βροχές και οι καταιγίδες δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα και στη νησιωτική χώρα. Συγκεκριμένα στη Σάμο και στην Ικαρία οι καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες σε δρόμους, κατολισθήσεις και πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα.

Στη Ρόδο, η κακοκαιρία προκάλεσε ακυρώσεις πτήσεων, ενώ δεκάδες κλήσεις δέχθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για απάντληση υδάτων.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες το Σαββατο:

Ορεστιάδα -7
Φλώρινα -5
Κοζάνη -4
Αλεξανδρούπολη -3
Κιλκίς -2

Ο καιρός το βράδυ του Σαββάτου:

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Στην Αττική θα έχουμε χιονόνερο στα βόρεια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας δεν θα ξεπεράσει τους 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια προάστια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται βαθμιαία βελτίωση με τη θερμοκρασία να πέφτει κατά τη διάρκεια της νύχτας στους -4 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη θα έχουμε τοπικές χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές. Παγετός τη νύχτα με τον υδράργυρο να κατεβαίνει ακόμα και στους -8 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Τη νύχτα στα ορεινά της ηπείρου η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει στους -6 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, οι βροχές και τα χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά θα συνεχιστούν. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία τη νύχτα θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα επικρατήσουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένονται χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός με ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, βορειοανατολικοί μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα πέσει στους -2 βαθμούς, ενώ νοτιότερα τα θερμόμετρα θα δείξουν 8 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός την Κυριακή:

Την Κυριακή στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ηπειρωτικές περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Πιθανότητα καταιγίδων το πρωί στα νοτιοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά που θα είναι τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια."


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=11969&catid=3

Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Πού θα χιονίσει τη νύχτα"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24