Σκάνδαλο με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Έχουν φύγει από την ΕΡΤ και πληρώνονται ακόμα.

Πρόκειται για τον Παντελή Ασπραδάκη και την Άρια Αγάτσα, οι οποίοι εκτός από τη βουλευτική τους αποζημίωση εξακολουθούν κάθε μήνα να εισπράτουν τον μισθό τους από την ΕΡΤ, που δούλευαν πριν την εκλογή τους, την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός καταφέρεται κατά του καθεστώτος σπατάλης που βρήκε στην Αγία Παρασκευή. Σύμφωνα με την εφημερίδα...
Real News o μέχρι πρότινος διευθυντής Λειτουργίας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Παντελής Ασπραδάκης και η αθλητικογράφος Άρια Αγάτσα, οι οποίοι στις τελευταίες εκλογές εξελέγησαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά εκτός από τον μισθό τους για τα καθήκοντά τους στη Βουλή, εξακολουθούν να πληρώνονται από την ΕΡΤ από όπου δούλευαν μέχρι τις εκλογές.

Μετά τις εκλογές ο Παντελής Ασπραδάκης μετατέθηκε από τη θέση του στην υπηρεσία Επιθεώρησης Κτιρίων, μία θέση που σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν απαιτεί παρουσία και συνοδεύεται από μισθό 3.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι για μία τέτοια μετάθεση διευθυντικού στελέχους απαιτείται απόφαση του Πρωτοβάθμιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, γεγονός που ποτέ δεν έγινε.

Στην περίπτωση της Άριας Αγάτσα μετά την εκλογή της σταμάτησαν οι τηλεοπτικές εμφανίσεις ως αθλητικογράφος, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μεταφέρθηκε στο ραδιόφωνο και αμείβεται σύμφωνα με όσα προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Το γεγονός αυτό σύμφωνα με το ισχύο νομοθετικό πλαίσιο από τον νόμο περί ασυμβιβάστου είναι νόμιμο, αλλά εγείρεται σοβαρότατο θέμα ηθικής τάξεως και πολιτικής την ώρα μάλιστα που ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος απομάκρυνε ήδη 68 αργόμισθους από την ΕΡΤ, αλλά όχι τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κανονισμό της εταιρείας, οι δύο βουλευτές άπαξ και εκλέχτηκαν θα έπρεπε να αιτηθούν άδεια άνευ αποδοχών για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία τους.newsit.gr
Επιστροφή...0 Σχόλια στο "Σκάνδαλο με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

ΑρχείοFree Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24