Νωρίτερα στην κυκλοφορία τα Τέμπη...

Ως και δύο μήνες νωρίτερα απ' ότι αρχικά υπολογιζόταν φαίνεται ότι θα ανοίξει ο δρόμος μετά τη φονική κατολίσθηση, σύμφωνα με πληροφορίες.
Το υπουργείο στο τέλος της βδομάδας θα έχει τα πορίσματα της εταιρίας και του ειδικού κλιμακίου εμπειρογνωμόνων. Ένα σενάριο που φαίνεται να εξετάζει τώρα το υπουργείο Υποδομών είναι να...
δοθεί ο δρόμος ξανά στην κυκλοφορία σε περίπου ένα μήνα από τώρα, αλλά τίποτε ακόμη δεν είναι βέβαιο καθώς οι λύσεις που προτείνονται δεν είναι και οι ασφαλέστερες για τους διερχόμενους οδηγούς.

Οι ειδικοί φαίνεται να προτείνουν μόνο βασικές παρεμβάσεις στην πλαγιά και όχι έργα μεγάλης κλίμακας.

Οι επιστήμονες που εξέτασαν το σημείο φαίνεται πως πιστεύουν ότι αποκλειστεί κατηγορηματικά το ενδεχόμενο και νέας κατολίσθησης (μικρής ή μεγάλης) ακόμη και αν γίνουν έργα μεγάλης κλίμακας.

Αυτό που προτείνουν οι επιστήμονες είναι να απομακρυνθούν τα πιο επικίνδυνα βράχια και στη συνέχεια να μπει πλέγμα στην πλαγιά, που σε κάποια σημεία θα πρέπει να ενισχυθεί και με μπετόν.

Η λύση ωστόσο θεωρείται “πρόχειρη” και το σημαντικότερο είναι πως δεν είναι ασφαλής. Ωστόσο φαίνεται ότι συνυπολογίζεται το κόστος έργων μεγάλης κλίμακας, αλλά και το κόστος από τη διακοπή της κυκλοφορίας.



newsit.gr
Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Νωρίτερα στην κυκλοφορία τα Τέμπη..."

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24