Στο στόχαστρο της Εφορίας νυχτερινά κέντρα, πάρκινγκ και εταιρείες διαφημίσεων

Μετά τους μεγαλογιατρούς του Κολωνακίου στο στόχαστρο των ελεγκτών της Εφορίας τίθενται 1.600 νυχτερινά κέντρα, εκατοντάδες ιδιωτικά πάρκινγκ και εταιρείες παραγωγής διαφήμισης. Από τα 1.600 νυχτερινά κέντρα που θα ελεγχθούν, τα 831 δηλώνουν σε ετήσια βάση ζημίες, ενώ 361 δηλώνουν καθαρά έσοδα ως 15.000 ευρώ και 311 από 15.000 ευρώ ως 80.000 ευρώ. Καθαρά έσοδα άνω των 80.000 ευρώ δηλώνουν μόλις 97 κέντρα διασκέδασης. Σε ό,τι αφορά τα πάρκινγκ... το 70% των ιδιοκτητών δηλώνει ως 12.000 ευρώ, ενώ το σύνολο, σχεδόν, των εταιρειών παραγωγής διαφήμισης δηλώνει στην Εφορία ως 10.500 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, μέσα στις επόμενες ξεκινά η αναδιοργάνωση των εφοριών, των τελωνείων, αλλά κυρίως των ελεγκτικών μηχανισμών, όπως είναι η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων και τα περιφερειακά ελεγκτικά κέντρα.

Επικεφαλής της προσπάθειας θα είναι ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ.Γεωργακόπουλος, ο οποίος την Τρίτη ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του ως γενικού γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αν καταφέρουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες να συλλάβουν το 50% της φοροδιαφυγής, τότε μόνο τα έσοδα από ΦΠΑ θα αυξηθούν κατά 10 δισ. ευρώ περίπου.

Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τις μεγάλες επιχειρήσεις και σταδιακά θα επεκταθούν σε όλους τους κλάδους και τις μικρότερες επιχειρήσεις.www.in.gr
Επιστροφή...0 Σχόλια στο "Στο στόχαστρο της Εφορίας νυχτερινά κέντρα, πάρκινγκ και εταιρείες διαφημίσεων"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

ΑρχείοFree Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24