Σκληρά μέτρα και ανατροπές


"Δεν μιλάμε για μερεμέτια αλλά για ριζικές αλλαγές" είπε ο πρωθυπουργός από το Ζάππειο, όπου παρουσίασε το σχέδιο του για την οικονομία.
Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι αναστέλλονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο με εξαίρεση του τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Ασφάλειας και περιορίζονται οι συμβάσεις έργου.
Οι αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους με μισθό μέχρι 2.000 ευρώ θα είναι στο ύψος του πληθωρισμού, αν και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ξεκαθάρισε ακόμη ποιους αφορά. Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα περικοπούν τα επιδόματα κατά 10% στο Δημόσιο. [...]



Σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις δημόσιες δαπάνες και να "χτυπήσει" τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ενιαία αρχή πληρωμών στο Δημόσιο, δηλαδή οι πληρωμές θα είναι από ένα σημείο προκειμένου να ελέγχεται ποιοι και πόσο πληρώνονται. Ειδικότερα, ο Γιώργος Παπανδρέου εξήγησε ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα αναλάβει να καταπολεμήσει το οικονομικό έγκλημα και για το 2010 θα καταρτιστούν ειδικοί στόχοι, όπως η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος και της διαφθοράς στο Δημόσιο και της σπατάλης στην Υγεία.(δείτε σχετική είδηση).

Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Σκληρά μέτρα και ανατροπές"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24