Κώστας Βουτσάς: "Εχω άλλο ένα παιδί, τον Ανθιμο!"


«Δεν παρακάλεσα ποτέ δημοσιογράφους να γράψουν καλές κριτικές για μένα». Αυτό τα λέει όλα. Ενας άνθρωπος που πατούσε και πατάει γερά στα πόδια του, σίγουρος για τις δυνατότητες και τα «θέλω» του έπειτα από εξήντα ένα χρόνια πρωταγωνιστής μπορεί να πετάει το γάντι και να μιλάει σταράτα. «Το συνάφι σε ανακαλύπτει, το κοινό σε αποκαλύπτει και η διάρκεια σε καθιερώνει». Ετσι συνέβη και[...]


με τον κορυφαίο κωμικό μας Κώστα Βουτσά.

Ο γοητευτικός πλακατζής του ελληνικού κινηματογράφου σε μια συνέντευξη-ανάμνηση, όπως τη χαρακτηρίζει, στην «Espresso της Κυριακής» μιλάει για τα πολλά χρήματα που πέρασαν από τα χέρια του, τις γυναίκες της ζωής του, το βαρύ όνομα και τα παιδιά του, τις φοβίες του, τα λάθη του και την πρόταση να φύγει για καριέρα στο εξωτερικό.

Ο Κώστας Βουτσάς, ακόμα κι αν έχει περάσει προ πολλού τα εβδομήντα χρόνια, παραμένει ρομαντικός, αισιόδοξος, αγαπάει τρελά τη ζωή και δηλώνει «παρών» και ορεξάτος για πολλή δουλειά. Σε ποιον θα έδινε το… δαχτυλίδι. Οσο και να φαίνεται παράξενο, στον Σάκη Ρουβά!

Εχει άψογη σχέση με τις τρεις κόρες του και πιστεύει ότι το όνομά του είναι βαρύ και έχει εμποδίσει να κάνουν μεγαλύτερη καριέρα τα παιδιά του σε αυτά που έχουν επιλέξει επαγγελματικά.

«Φσσσσ μπόινγκ» λοιπόν που έλεγε και ο ίδιος και πάμε να κάνουμε ένα ταξίδι, μια διαδρομή στην πλούσια καριέρα του «καλού παιδιού» του κινηματογράφου.


Επαιρνα 350.000 δρχ. για κάθε ταινία. Σε σίριαλ πήρα σε ένα επεισόδιο 10.000 ευρώ!
Τηλεόραση δεν κάνω, γιατί δεν με φωνάζουν. Και τι ρόλο να κάνω εγώ σε αυτήν την ηλικία;

Γεννήθηκε στον Βύρωνα το 1932 και τα πρώτα του χρόνια τα έζησε στη Θεσσαλονίκη, αφού ο πατέρας του ως εργοδηγός αναγκάστηκε να μετακομίσει. Νιώθει Σαλονικιός. Πέρασε φτωχικά χρόόνια αλλά δημιουργικά. Οι γονείς του ήταν κομμουνιστές και θυμάται τη μητέρα του να του κάνει συστάσεις να είναι καλό παιδί, επειδή ήταν γιος ενός κομμουνιστή. Εχει δύο αδέλφια και στο σχολείο ήταν πολύ κακός μαθητής. Πέρασε κακή στρατιωτική θητεία και πήγαινε αρκετά συχνά στην κατασκήνωση για να γνωρίζει κόσμο, μιας και ήταν κοινωνικό παιδί.

Η υποκριτική μπήκε πολύ ξαφνικά στη ζωή του και εντελώς τυχαία, και έπειτα από εξήντα ένα χρόνια που κλείνει σήμερα στην ηθοποιία δεν περίμενε ούτε ο ίδιος αυτό το άλμπουμ να συνεχίζει να γεμίζει τις σελίδες του με φωτογραφίες, χαρές, επιτυχίες και πολλές συγκινήσεις. Στα δεκαπέντε του χρόνια κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως ηθοποιός σε σχολή τυφλών, μια στιγμή που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Εκανε τρεις γάμους, απέκτησε τρία παιδιά και η προσωπική του ζωή μέχρι και σήμερα είναι έτσι απλά ταραχώδης.

- Θεωρείτε πως έχετε σταθεί τυχερός στις έξι δεκαετίες που συμπληρώνετε σήμερα στο θέατρο και τον κινηματογράφο;
Πάρα πολύ! Ποτέ δεν ήμουν καριερίστας για να τρέχω να παρακαλώ δημοσιογράφους να γράφουν καλές κριτικές για μένα. Εκανα τη δουλειά μου και πάντα με θυμάμαι να δουλεύω. Το συνάφι σε ανακαλύπτει, το κοινό σε αποκαλύπτει και η διάρκεια σε καθιερώνει! Αυτό πρέπει να έχουν στο μυαλό τους τα νέα παιδιά! Ξεκίνησα με ρόλους κομπάρσου, όπως στην «Αλίκη στο Ναυτικό», και πάλεψα για να καθιερωθώ. Ο «Κατήφορος» του Φίνου με απογείωσε. Ημουν στην ομάδα του και κάναμε πολλές και καλές ταινίες. Μου ήρθαν πολύ βολικά τα πράγματα για να λέμε την αλήθεια.


espresso

Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Κώστας Βουτσάς: "Εχω άλλο ένα παιδί, τον Ανθιμο!""

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24