Στροφή Γιώργου για νέα σκληρά μέτρα



Απο Τα Νέα


Σε άμεσα, σκληρά μέτρα οδηγείται η κυβέρνηση Παπανδρέου, λόγω του ασφυκτικού κλοιού στον οποίο έχουν θέσει την ελληνική οικονομία οι διεθνείς αγορές, οι Βρυξέλλες και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με άξονα το δημοσιονομικό πρόβλημα.
Τα μέτρα αυτά, που θα αρχίσουν να γνωστοποιούνται από την προσεχή εβδομάδα στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για την οικονομία, στοχεύουν[...]


να στείλουν πολλαπλά μήνυμα στο εξωτερικό ότι η κυβέρνηση θέτει ως εθνικό στόχο τη μείωση του ελλείμματος και δεσμεύεται να το επιτύχει. Παράλληλα με τα μέτρα αυτά, που προοιωνίζονται σκληρά και προφανώς αντιλαϊκά, θα δοθεί η διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση «έχει απόλυτη και πλήρη αντίληψη της κατάστασης σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία». Η άμεση λήψη των μέτρων αυτών, που ασφαλώς θα προκαλέσουν θύελλα αντιδράσεων, αλλά όπως θα τονιστεί «είναι αναγκαία προκειμένου η χώρα να γλιτώσει τα χειρότερα», είναι ενδεικτική της κρίσιμης κατάστασης της ελληνικής οικονομίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβερνητική στροφή στην οικονομία που έως τώρα χαρακτηριζόταν από τον όρο «ήπια προσαρμογή», έλαβε δραματική μορφή κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου όταν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε- και ενώ η συνεδρίαση μεταδιδόταν ζωντανά από την κρατική τηλεόραση- ότι «το δημοσιονομικό πρόβλημα απειλεί για πρώτη φορά από το 1974 την εθνική κυριαρχία (...) η πατρίδα είναι στην εντατική». Επανέλαβε δε την ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1993, που είχε πει «ή η χώρα θα αφανίσει το δημόσιο χρέος, ή το χρέος θα αφανίσει τη χώρα. Μόνο έτσι η Ελλάδα δεν θα κινδυνεύσει να απολέσει κυριαρχικά της δικαιώματα».

Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Στροφή Γιώργου για νέα σκληρά μέτρα"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24