Δεν ήταν άρρωστη,την σκότωσε η γρίπη


Ρεπορτάζ : Φωτεινή Στεφανοπούλου, Μάρθα Καϊτανίδη
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Πέντε άνθρωποι έχασαν το τελευταίο 24ωρο τη ζωή τους, εκ των οποίων και μία 40χρονη γυναίκα με «λευκό» ιατρικό ιστορικό. Ακόμη πέντε ασθενείς εισήχθησαν εσπευσμένα σε μονάδες εντατικής θεραπείας, καθώς εμφάνισαν επιπλοκές, αφού νόσησαν με τη νέα γρίπη. Oι ειδικοί υπογραμμίζουν πως τα κρούσματα θα αυξάνονται όσο το πανδημικό...


κύμα κορυφώνεται.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, πρόκειται για γυναίκες 80, 70 και 54 ετών και έναν 48χρονο άντρα με υποκείμενα νοσήματα. Δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο και για τη 40χρονη γυναίκα που αποτελεί το 25ο θύμα της νέας γρίπης: το παράδειγμά της υπενθυμίζει πως ο νέος ιός Α (Η1Ν1) έχει την ιδιότητα να προσβάλλει σοβαρά κατ΄ εξαίρεση και τους υγιείς.
Είναι ενδεικτικό πως χτες το απόγευμα επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας ακόμη μιας 38χρονης γυναίκας χωρίς άλλο νόσημα, με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί. Στην Εντατική εισήχθη εσπευσμένα και ένας 22χρονος με αρκετά περιττά κιλά (1ου βαθμού παχυσαρκία) αλλά όχι με νοσογόνο παχυσαρκία.
Το «άλμα» κρουσμάτων επιβεβαιώνεται άλλωστε και στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων. Όπως υπογραμμίζει ο παθολόγος- λοιμωξιολόγος κ. Παναγιώτης Κολλάρας, κατά την τελευταία εφημερία στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης από τους 350 πολίτες που αναζήτησαν ιατροφαρμακευτική φροντίδα οι 250 διεγνώσθησαν με λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού λόγω της γρίπης.
Αυτό που ανησυχεί όμως τους ειδικούς είναι πως παράλληλα αυξάνονται ραγδαία και τα περιστατικά πνευμονίας- έξι νοσηλεύονταν χθες στη Εντατική του ΑΧΕΠΑ και άλλοι έξι σε θαλάμους. Λουκέτο στα Ιωάννινα
Στο μεταξύ, λουκέτο λόγω νέας γρίπης μπήκε χτες σε όλα τα σχολεία του Νομού Ιωαννίνων. Η απόφαση αυτή υπεγράφη από τον νομάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, καθώς ο αριθμός των σχολικών μονάδων των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί εξαιτίας της γρίπης υπερέβη το 1/3 του συνόλου του νομού.
Παρ΄ όλα αυτά, σημειώθηκαν έντονες αντιδράσεις από τους γονείς, οι οποίοι καταγγέλλουν πως οι σχολικές αίθουσες κλείνουν στα «τυφλά» χωρίς κανείς να γνωρίζει εάν οι μαθητές που νοσούν έχουν μολυνθεί από τον νέο ιό Α (Η1Ν1). Ίδια είναι η κατάσταση και στην υπόλοιπη χώρα, όπου κλείνουν με ταχείς ρυθμούς τμήματα, τάξεις και σχολεία.
Επιστροφή...



1 Σχόλιο στο "Δεν ήταν άρρωστη,την σκότωσε η γρίπη"

  1. Ανώνυμος λέει,

    Ειμαι Νοσηλευτρια 20 χρονια σε κρατικο Νοσ/μειο.
    Δεν λεω να κανουν η οχι το εμβολιο,,αλλα ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΠΟΣΟΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΕΘΕΝΑΝ, ΠΡΙΝ ΚΑΘΕ ΧΕΙΜΩΝΑ?????????????
    ΜΗ ΦΟΒΑΣΘΕ, ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ, ΟΧΙ ΣΕ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΑΛΑΤΟΝΕΡΟ ΓΑΡΓΑΡΕΣ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ.ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!

    Δημοσιεύτηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2009 στις 4:25 μ.μ.

     

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24