O ιός του ...φόβου χτυπά τα εμβόλια


Aπο Τα Νέα

Η επίσημη έναρξη του εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης δεν βρήκε την αναμενόμενη ανταπόκριση από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, την ώρα που οι πολίτες που μολύνονται από τον νέο ιό Α (Η1Ν1)
πολλαπλασιάζονται ανησυχητικά.
Κι όμως, στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας οι επαγγελματίες υγείας εμφανίζονται διστακτικοί απέναντι στο πανδημικό εμβόλιο. Είναι ενδεικτικό πως στο εμβολιαστικό [...]


κέντρο του Ερυθρού Σταυρού δεν χορηγήθηκαν περισσότερα από 79 εμβόλια- από αυτά τα 20 έλαβαν χρόνια πάσχοντες που ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως στους διαδρόμους του ίδιου νοσοκομείου κάποιοι μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια με τον τίτλο «Η Νέα Γρίπη- ο φόβος και η business». «Κατ΄ αυτόν τον τρόπο δημιουργείται αρνητικό κλίμα και συνεπώς είναι φυσικό να παρατηρούνται αντιστάσεις», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο κ. Μάριος Λαζανάς παθολόγος- λοιμωξιολόγος και διευθυντής του Γ΄ Παθολογικού Τμήματος του νοσοκομείου.

Μάλιστα, στο ερώτημα εάν αναμένει υψηλότερη προσέλευση τις επόμενες ημέρες, ο κ. Λαζανάς εμφανίζεται μάλλον απαισιόδοξος- «Εκτός κι αν οι επαγγελματίες υγείας πειστούν σταδιακά από τα ίδια τα γεγονότα» λέει Στον «Ευαγγελισμό», δηλαδή στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής, εμβολιάστηκαν περίπου 60 γιατροί και νοσηλευτές, ενώ στο Γενικό Κρατικό ο παθολόγος- λοιμωξιολόγος κ. Παναγιώτης ΓαργαλιάνοςΚακολύρης εμβολίασε περίπου 50- 55 γιατρούς και νοσηλευτές και έξι πολίτες- οι δύο μάλιστα από αυτούς δήλωσαν πως το έκαναν για προληπτικούς λόγους, αφού δεν έχουν κανένα υποκείμενο νόσημα.

«Θέλω ωστόσο να ελπίζω πως η ανταπόκριση του προσωπικού θα είναι θερμότερη τις επόμενες ημέρες, καθώς ακόμη κι εκείνοι που δεν έχουν πειστεί θα διαπιστώνουν στο άμεσο μέλλον από τους συναδέλφους τους που έχουν ήδη εμβολιαστεί ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Στη Θεσσαλονίκη, μετά τη χθεσινή παραίτηση του Στρατή Πλωμαρίτη, προέδρου της Επιτροπής Εμβολιασμών στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», και ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί, εκφράζοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι την ίδια στάση θα τηρήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των συναδέλφων του.

Ο αντίκτυπος ήταν άμεσος: στον «Άγιο Παύλο» δεν εμβολιάστηκε κανείς από τους συνολικά 750 εργαζομένους! Επιπλέον, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ προσήλθαν μόλις 40 εργαζόμενοι σε σύνολο άνω των 1.000, ενώ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» έδειξαν ενδιαφέρον μόλις 10 από τους συνολικά 1.200 εργαζομένους.

Μεταξύ των πρώτων που εμβολιάστηκαν χθες ήταν η διοικητής του ΕΚΕΠΥ Βόρειας Ελλάδας Τζίνα Λεπτοκαρίδου- Λακασά, η οποία, σχολιάζοντας την παραίτηση του κ. Πλωμαρίτη, τόνισε ότι το σενάριο που προέβαλε θίγει όχι μόνο το Υπουργείο και το ΕΚΕΠΥ, αλλά όλη την Ελλάδα. Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Β΄ Παθολογικής του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» και μέλος της Επιτροπής Πανδημίας Γεώργιος Λακασάς υποστήριξε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και εμπεριέχει τους ίδιους κινδύνους με όλα τα υπόλοιπα
Επιστροφή...0 Σχόλια στο "O ιός του ...φόβου χτυπά τα εμβόλια"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

ΑρχείοFree Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24