Άλμα κρουσμάτων με κλειστές Εντατικές


Απο Τα Νέα

Αγώνα δρόμου κάνει το υπουργείο Υγείας ώστε να ανοίξουν τα περίπου 150 κλειστά κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, καθώς παρατηρείται άλμα κρουσμάτων νέας γρίπης και μάλιστα πληθαίνουν τα βαριά περιστατικά. Μόνο το Σαββατοκύριακο τέσσερις άνθρωποι- μεταξύ των οποίων ένα 11χρονο κοριτσάκι και ένας 16χρονος- έχασαν τη ζωή τους από τη νέα γρίπη. Όλοι έπασχαν και από άλλο νόσημα.
Oι ασθενείς που εμφάνισαν επιπλοκές[...]


και νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι έφτασαν χθες τους 14- ανάμεσά τους και ένα αγοράκι επτάμισι ετών- γεγονός που κάνει τους εντατικολόγους να πιστεύουν πως οι ανάγκες για επιπλέον κρεβάτια στις Μονάδες θα αυξηθούν κατακόρυφα το προσεχές διάστημα. Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγραφή των αναγκών, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας προκύπτει πως οι 95 από τις 150 «κλειδωμένες» κλίνες θα μπορούσαν να ανοίξουν αμέσως, αφού ο μόνος λόγος που παραμένουν κλειστές είναι η έλλειψη προσωπικού. Όμως η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων νέας γρίπης και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με ιογενή πνευμονία, κάνουν τους εντατικολόγους να υπογραμμίζουν πως δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια πίστωσης χρόνου. «Η πληρότητα των Μονάδων όλης της χώρας ξεπερνά το 100%. Πέρυσι τον χειμώνα, όταν δεν υπήρχε η απειλή της πανδημίας, η λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ αριθμούσε έως 40 ασθενείς που έπρεπε να νοσηλευτούν αμέσως» λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, κ. Απ. Αρμαγανίδης.

Περιμένουν διασωληνωμένοι
Ο κ. Αρμαγανίδης περιγράφοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ως διευθυντής της ΜΕΘ στο «Αττικόν» παραδέχεται πως σε καθημερινή βάση ένας έως τρεις ασθενείς περιμένουν διασωληνωμένοι στην Μονάδα Ανάνηψης ή σε κοινούς θαλάμους έως ότου αδειάσει κρεβάτι σε κάποιο νοσοκομείο!

Οι αρμόδιοι φορείς δίνουν πλέον μάχη με τον χρόνο ώστε να ανοίξουν- έστω και στο παρά πέντε- τουλάχιστον τα 95 κρεβάτια που είναι πλήρως εξοπλισμένα πριν από τον Δεκέμβριο, οπότε αναμένεται σύμφωνα με τα επιδημιολογικά μοντέλα η κορύφωση των κρουσμάτων. «Βρισκόμαστε στη διαδικασία των συνεντεύξεων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Έτσι, το αμέσως επόμενο διάστημα θα προσληφθούν 200 νοσηλευτές» διευκρινίζει η αντιπρόεδρος
Επιστροφή...0 Σχόλια στο "Άλμα κρουσμάτων με κλειστές Εντατικές"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

ΑρχείοFree Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24