Παγώνουν συντάξεις και μισθοί

Σε περαιτέρω μείωση των δαπανών στον προϋπολογισμό του 2010 προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο, εισηγούμενο στον πρωθυπουργό το πάγωμα των συντάξεων -και ίσως και των αποδοχών- των δημοσίων υπαλλήλων που ανήκουν στα «ρετιρέ», δηλαδή παίρνουν τουλάχιστον 2.000- 2.500 ευρώ μηνιαίως, σύμφωνα με τα Νέα Σαββατοκύριακου. ΄Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, το οικονομικό επιτελείο οδηγείται σε αυτήν την απόφαση. λόγω πιέσεων από τις Βρυξέλλες, καθώς... τόσο οι εταίροι στο Συμβούλιο όσο και η Κομισιόν επιπλήττουν δημοσίως την Ελλάδα για τις υψηλές δαπάνες της, την ίδια στιγμή που παρουσιάζει υπέρογκο έλλειμμα (12,7%) και δυσθεώρητο χρέος (περίπου 113%).

Επιπλέον, σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του οικονομικού επιτελείου, που επικαλείται η εφημερίδα, η ελληνική οικονομία μπορεί να αντέξει το πολύ δύο χρόνια. Και αυτό, διότι χωρίς δραστικό περιορισμό των δαπανών, τα ελλείμματα θα προστίθενται στο χρέος, όπως θα προστίθενται και οι τόκοι του υπάρχοντος χρέους, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή η χώρα να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις δανειακές υποχρεώσεις της.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι υπάρχει μια πλειάδα υπουργών, οι οποίοι ενδεχομένως να αντιδράσουν στις νέες περικοπές, επικαλούμενοι είτε τις προεκλογικές δεσμεύσεις είτε το πολιτικό κόστος.



nooz.gr
Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Παγώνουν συντάξεις και μισθοί"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24