Η ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη(video)


Με τη φράση ζήτω η Ελλάδα τελείωσε την ενθουσιώδες ομιλία της, χτες στην πλατεία Κοτζιά, η υποψήφιος για την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη υπστήριξε για άλλη μία φορά ότι δεν "πρόδωσε" ποτέ το κόμμα και ολοκλήρωσε την ομιλία της ανεβάζοντας στην σκηνή όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που θα την στηρίξουν.
Διαβάστε παρακάτω όλη την ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Αθηναίοι και Αθηναίες!
Νεοδημοκράτες και Nεοδημοκράτισσες!

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ. Σας ευχαριστώ για τα όσα κάνετε για τη παράταξη μας. Για τη Νέα Δημοκρατία των αγώνων μας. Για τη Νέα Δημοκρατία της καρδιάς μας. Για τη Νέα Δημοκρατία που θέλει και μπορεί να αναγεννηθεί. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε! Για να πάμε το κόμμα μας ψηλότερα! Την Ελλάδα ψηλότερα! Το αύριο γεννιέται απόψε εδώ, μπροστά στο Δημαρχείο της Αθήνας.

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Βλέπω μπροστά μου νέους και νέες που δίνουν δυναμικό παρόν σε όλες τις συγκεντρώσεις μας. Εσείς είστε οι πρωταγωνιστές του αύριο. Μαζί θα χτίσουμε την αυριανή Νέα Δημοκρατία!
Με νέα πρόσωπα, με νέες ιδέες, με νέα στελέχη! Βλέπω μπροστά μου χιλιάδες γυναίκες! Την ψυχή της ελληνικής κοινωνίας. Τις αγωνίστριες της Νέας Δημοκρατίας. Ήρθε η ώρα οι γυναίκες της Ελλάδας να κάνουμε ένα βήμα μπροστά! Την Κυριακή το μήνυμα των γυναικών θα είναι το πιο δυνατό! Βλέπω μπροστά μου παλιούς φίλους. Αγωνιστές της παράταξής μας. Ανθρώπους με αξίες και αρχές που έχουν δώσει την ψυχή τους για τη Νέα Δημοκρατία. Όλοι εμείς είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά! Αποφασισμένοι να δουλέψουμε! Να παλέψουμε! Να βάλουμε τα δυνατά μας για να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη, δυνατή και περήφανη! Προχωράμε μαζί! ΣΙΓΟΥΡΑ – ΔΥΝΑΤΑ – ΜΠΡΟΣΤΑ.

Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες,

Όταν κατέβηκα πρώτη φορά ως υποψήφια στην Α’ Αθηνών, στις εκλογές του 1996, το σύνθημα και η υπόσχεσή μου ήταν ότι θα είμαι «στην πρώτη γραμμή». Και την τήρησα. Σε όλες τις μεγάλες μάχες τις παράταξής μας κατέθεσα και την ψυχή μου για τη Νέα Δημοκρατία. Ήμουν εκεί και στις όμορφες και στις δύσκολες στιγμές. Ποτέ δεν φοβήθηκα, ποτέ δεν κρύφτηκα!

Ως υποψήφια δήμαρχος της Αθήνας του 2002, το σύνθημα και η υπόσχεσή μου ήταν: ότι θα βάλω τα δυνατά μου! Την τήρησα κι αυτή. Εργαστήκαμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και κάναμε περήφανους όλους του Έλληνες! Δείξαμε τι μπορεί να πετύχει η πατρίδα μας όταν υπάρχει εθνικό όραμα, όταν μιλά το φιλότιμο και η περηφάνια του Έλληνα.

Σήμερα, εδώ, στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας, σας δίνω μια νέα υπόσχεση: Ότι μαζί θα αλλάξουμε, μαζί θα κερδίσουμε! Μαζί θα κάνουμε καλύτερη τη Νέα Δημοκρατία! Μαζί θα κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών! Μαζί θα κάνουμε καλύτερη την Ελλάδα! Και θα τηρήσω κι αυτή την υπόσχεση!

Νεοδημοκράτισες, Νεοδημοκράτες,

Αυτή την κρίσιμη ώρα για την παράταξη, δύο λέξεις πρέπει να συμβολίζουν την πολιτική μας: η αλήθεια και η προοπτική! Η αλήθεια γι’ αυτά που μας πλήγωσαν και μας έφεραν στο 33% και η προοπτική για μια δυνατή Νέα Δημοκρατία και μια δυνατή Ελλάδα. Η αλήθεια για τα λάθη που κάναμε και δεν πρέπει να επαναλάβουμε. Η προοπτική ότι το κόμμα μας θα παραμείνει μεγάλο, πολυσυλλεκτικό, δυνατό! Ανοιχτό στα νέα ρεύματα σκέψης και στις ανάγκες της κοινωνίας. Ένα κόμμα μακριά από τη δημαγωγία και τον λαϊκισμό που έχουν ταλαιπωρήσει τη χώρα. Ένα κόμμα με σύγχρονες ιδέες, μακριά από συνθήματα και κορώνες που μυρίζουν ναφθαλίνη. Ένα κόμμα που θα κοιτάζει μπροστά!

Φίλες και φίλοι,

Η παράταξή μας βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της ιστορίας της. Πέσαμε στο 33% και πρέπει να δούμε το γιατί. Κάναμε λάθη τακτικής, αλλά και λάθη στο έργο μας. Ενώ ξεκινήσαμε πολλές μεγάλες μεταρρυθμίσεις, ολοκληρώσαμε λίγες απ’ αυτές. Γυρίσαμε την πλάτη σε οπαδούς και τα στελέχη μας. Δεν υποστηρίξαμε τις ιδέες μας, ακόμα και σε περιπτώσεις που η πλειοψηφία της κοινωνίας ήταν μαζί μας. Και το βασικότερο απ’ όλα: Ζήσαμε απαράδεκτες συμπεριφορές συγκεκριμένων στελεχών, που πλήγωσαν την παράταξη.

Αυτά τα ζήσαμε, τα πληρώσαμε, δεν θα τα επαναλάβουμε. Και σε ό,τι με αφορά, το λέω ξανά δυνατά: Όσοι ζημίωσαν, όσοι πλήγωσαν την παράταξη, με εμένα στην ηγεσία, δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία του αύριο. Ας ψηφίσουν άλλον αρχηγό!

Νεοδημοκράτες και Nεοδημοκράτισες,

Φίλες και φίλοι,

Από τη στιγμή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς μου ξεκίνησε ένα μεγάλο και ωραίο ταξίδι.
Το ταξίδι αυτό έχει ένα σκοπό. Να επιστρέψει σε κάθε Νεοδημοκράτη, κάθε Νεοδημοκράτισσα η περηφάνια που χάθηκε. Το ήθος, η αξιοπρέπεια, να γίνουν και πάλι τα ισχυρά πλεονεκτήματα των ψηφοφόρων και των οπαδών μας. Να χτίσουμε μαζί ένα κόμμα σύγχρονο, δυνατό, αξιόπιστο. 'Eνα κόμμα που θα δίνει μάχες και θα κερδίζει το ΠΑΣΟΚ παντού. Με τη ΔΑΠ στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Με τη ΔΑΚΕ στα συνδικάτα και στους χώρους δουλειάς. Με την κοινωνία στις μάχες της αυτοδιοίκησης. Η μοίρα της παράταξης μας είναι να κερδίζει. Ο προορισμός της Νέας Δημοκρατίας είναι να πρωταγωνιστεί. Όχι να σέρνεται, όχι να ακολουθεί. Oι Νεοδημοκράτες δεν χωρούν σε μικρά κόμματα!

Αυτή τη Νέα Δημοκρατία θέλουμε! Γι αυτή τη Νέα Δημοκρατία ζητώ καθαρή εντολή! Στις 30 Νοέμβρη ξεκινάμε δουλειά! Δεν θα χάσουμε ούτε μια ημέρα. Δεν τους χαρίζουμε ούτε μία μέρα! Από την επομένη μέρα σηκώνουμε τα μανίκια. Για την παράταξή μας! Για τους πολίτες! Για την Ελλάδα!

Φίλες και φίλοι,

Η αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι μόνο δική μας απαίτηση. Είναι ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας. Οι 100 ημέρες, μέσα στις οποίες το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε ότι θ’ αλλάξει τα πάντα, όπου να ναι τελειώνουν. Αποδείχτηκε πόσο κούφια ήταν «τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα»! Και τι είδαμε; Κυβερνητική ανοργανωσιά, παλινωδίες και τις τρεις από τις τέσσερις κυβερνητικές θέσεις να είναι ακόμα κενές! Έλεγαν «λεφτά υπάρχουν». Και σήμερα έρχεται πραγματική καταιγίδα άμεσων και έμμεσων φόρων, με νέες έκτακτες εισφορές! Έχουν χάσει τον έλεγχο παντού. Από τις Βρυξέλλες έως το λιμάνι του Πειραιά. Από το ασφαλιστικό έως την Παιδεία. Οι πολίτες τους βλέπουν και ήδη απογοητεύονται. Η μέρα που το ΠΑΣΟΚ θα κληθεί να πληρώσει τον προεκλογικό του λαϊκισμό είναι κοντά! Το πάρτυ τελειώνει κύριοι του ΠΑΣΟΚ! Εμείς θα είμαστε εκεί! Θα είμαστε έτοιμοι! Θα μας βρίσκουν μπροστά τους! Θα είμαστε δίπλα σε όσους πληρώνουν το ρεβανσισμό και την μισαλλοδοξία του ΠΑΣΟΚ. Τα παιδία των stage, στους συμβασιούχους, τα στελέχη μας σε όλη την Ελλάδα.

Φίλες και φίλοι,

Η μόνη ελπίδα του ΠΑΣΟΚ είναι η Νέα Δημοκρατία να μπει σε εσωστρέφεια και περιχαράκωση και να μην ασκεί ισχυρή αντιπολίτευση. Και επειδή κάποιοι επιμένουν να μιλούν για μηχανισμούς, επιτρέψτε μου να πω ότι μηχανισμός δεν είναι οι νεοδημοκράτες, μηχανισμός δεν είναι τα στελέχη μας. Μηχανισμός είναι τα μέσα ενημέρωσης, και ειδικά τα μέσα που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και που πολεμούν την παράταξή μας εδώ και χρόνια. Ξέρουμε ποιοι είναι. Τους βλέπουμε, τους διαβάζουμε, τους ακούμε. Τους γνωρίζουμε εδώ και χρόνια, γιατί πάντα ήταν απέναντι στη Νέα Δημοκρατία!

Αυτά τα μέσα δίνουν σήμερα τα ρέστα τους εναντίον μου! Αυτοί είναι οι μηχανισμοί, αυτή είναι η αλήθεια και ας ενοχλούνται κάποιοι. Αλλά μας έχουν υποτιμήσει. Τον Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας δεν θα τον βγάλει το σύστημα ΠΑΣΟΚ, θα τον βγάλετε εσείς! Στις 29 Νοέμβρη θα μιλήσει η καρδιά, η συνείδηση, το φιλότιμο του Νεοδημοκράτη!

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Την Κυριακή αποφασίζουμε για το μέλλον του κόμματός μας, αλλά και για το μέλλον της Ελλάδας. Αυτά δεν θα γίνουν με συνταγές του χθες. Νέος Αρχηγός, με παλιές ιδέες θα είναι συνταγή αποτυχίας για τη Νέα Δημοκρατία. Νέο ξεκίνημα με ιδέες που μυρίζουν ναφθαλίνη είναι καταδικασμένες! Η μεθαυριανή εκλογή θα καθορίσει αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή αν θα μείνουμε κολλημένοι στο παρελθόν. Αν θα γίνουμε μια παράταξη μικρή, εσωστρεφής και αναχρονιστική ή μια παράταξη μεγάλη, δυνατή, σύγχρονη, που θα αποκτήσει ξανά προοπτική νίκης.

Αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών, φίλες και φίλοι. Και είναι ένα δίλημμα καθαρό. Μπορεί να έχουμε από πάνω μας τον ίδιο ουρανό, αλλά δεν έχουμε τους ίδιους ορίζοντες. Και οι δικοί μου ορίζοντες είναι ανοιχτοί για τη Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία που ονειρεύομαι ακούει την κοινωνία. Είναι ανοιχτή σε νέα ρεύματα σκέψης. Προχωρά μπροστά. Με νέα στελέχη, που μπορούν να απευθύνονται την κοινωνία και ειδικά στους νέους. Χάσαμε μια εκλογή, δεν πρέπει να χάσουμε μια ολόκληρη γενιά!

Η Νέα Δημοκρατία που ονειρεύομαι θα λειτουργεί ενωτικά, δημοκρατικά, συλλογικά! Θα δίνει λόγο στα μέλη και τα στελέχη της. Η Νέα Δημοκρατία που ονειρεύομαι θα δίνει αγώνες για ιδέες και πολιτικές αξίες. Θα υπερασπίζεται τις ιδέες και την πολιτική της με αυτοπεποίθηση και πίστη. Η Νέα Δημοκρατία που ονειρεύομαι θα διευρύνει την επιρροή της και προς το κέντρο και προς τα δεξιά. Με δυναμισμό, με καθαρό λόγο, με καθημερινό αγώνα! Μόνο έτσι θα ξαναχτίσουμε τη μεγάλη και δυνατή Νέα Δημοκρατία! Του 43, του 45, του 47%!

Νεοδημοκράτισσες, Νεοδημοκράτες,

Όλα αυτά τα χρόνια έδινα και κέρδιζα μάχες για το κόμμα μας. Στην ορεινή Ευρυτανία, στην Α΄ Αθηνών, στη Δημαρχία. Στήριξα όλους τους αγώνες της παράταξης και έβαλα πλάτη σε δύσκολες στιγμές. Ποτέ δεν κατέθεσα την κομματική μου ταυτότητα. Ποτέ δεν μίλησα για υπέρβαση ή για το βιοϊστορικό τέλος της Νέας Δημοκρατίας. Αγωνίστηκα όπως κι εσείς για τις ιδέες και τις αξίες αυτής της μεγάλης παράταξης! Στην πορεία αυτή ήσασταν κι εσείς, ήμασταν μαζί! Στα εύκολα και στα δύσκολα! Στις χαρές και στις λύπες! Και αυτό είναι το αόρατο νήμα που ενώνει όλους εμάς! Ένα αόρατο νήμα που δεν κόπηκε ποτέ! Και αν σε κάποιες στιγμές αυτής της διαδρομής είχαμε διαφορετικές απόψεις, ποτέ δεν υποστείλαμε τη γαλάζια σημαία!

Και το πιο τιμητικό, το πιο συγκινητικό στοιχείο σ’ αυτό τον μεγάλο αγώνα για την αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας είναι το γεγονός έχω δίπλα μου στελέχη απ’ όλες τις ιδεολογικές τάσεις του κόμματός μας. Δεξιούς και κεντρώους! Συντηρητικούς και φιλελεύθερους! Έμπειρους πολιτικούς, αλλά και στελέχη της νεολαίας μας! Δημιουργούμε μια συμμαχία αγώνων, συνείδησης και καθήκοντος!

Μια συμμαχία Νεοδημοκρατών που εκφράζει το σύνολο του κόμματος. Και τις ρίζες και τον κορμό και τα κλαδιά αυτής της μεγάλης παράταξης. Ενώνει ανθρώπους, ενώνει γενιές, ενώνει αντιλήψεις. Κοιτάζει προς το μέλλον. Εμείς που γκρεμίσαμε τις διαχωριστικές γραμμές, εμείς που υπηρετούμε διαχρονικά το κόμμα μας, εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας!

Πολίτες της Αθήνας,

Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες,

Όλο το προηγούμενο διάστημα άκουσα και ακούσαμε πολλά. Ακούσαμε ότι είναι ντροπή να στηρίζεις την παράταξη στην οποία ανήκεις, στις δύσκολες στιγμές, ακόμα και όταν δεν συμφωνείς σε όλα. Ακούσαμε ότι είναι ντροπή την ώρα του αγώνα να μην καλλιεργείς την ηττοπάθεια, αλλά να αγωνίζεσαι με όλες σου τις δυνάμεις! Ακούσαμε ότι ο καλύτερος τρόπος να υπηρετείς την παράταξη σου δεν είναι να είσαι πάντα παρών, αλλά να μπαίνεις και να βγαίνεις από το κόμμα ανάλογα με τους προσωπικούς σου σχεδιασμούς. Ακούσαμε ότι αποφάσεις και επιλογές που ζημίωσαν την παράταξη και τη χώρα δεν έχουν σημασία και δεν πρέπει να συζητάμε γι’ αυτές.

Μας ζητούν να ξεχάσουμε όλα όσα έγιναν και όσα συμβαίνουν. Να ξεχάσουμε τις ζωές μας, τα όνειρά μας, τις προσδοκίες μας. Ποιοι στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία και ποιοι βρέθηκαν απέναντί της. Ποιοι μπήκαν μπροστά στις μάχες και ποιοι καιροφυλακτούσαν στα μετόπισθεν. Να ξεχάσουμε τους αγώνες μας, ποιοι είμαστε και που πηγαίνουμε.

Φίλες και φίλοι,

Αρκετά ακούσαμε. Τώρα μιλάτε εσείς. Τώρα μιλάμε εμείς. Τώρα θα μιλήσει η ψυχή, η καρδιά το φιλότιμο, η περηφάνια του Νεοδημοκράτη. Ζητώ από σας καθαρή εντολή για δυνατή και μεγάλη Νέα Δημοκρατία! Δυνατή Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη Νέα Δημοκρατία! Γι’ αυτή θα παλέψω! Γι’ αυτή θα αγωνιστώ! Αυτή σας υπόσχομαι! Ελάτε να τη χτίσουμε μαζί! Με τα ιδανικά, τις αξίες και τις ιδέες μας! Με πίστη στη Δημοκρατία, την ελευθερία, την Ελλάδα! Την Κυριακή, το λόγο τον έχετε εσείς! Μην αφήσετε κανένα που να μην του πείτε την αλήθεια. Ελάτε μαζικά στις κάλπες! Δείξτε σε όλους τη δύναμη της Νέας Δημοκρατίας! Σηκώστε ψηλά τα γαλάζια λάβαρα! Κάντε τη Νέα Δημοκρατία ξανά δυνατή και περήφανη! Σας ευχαριστώ για την αγάπη και τη στήριξή σας! Σας ευχαριστώ για τον ενθουσιασμό σας!

Ζήτω η Νέα Δημοκρατία!

Ζήτω η Ελλάδα!

Δείτε video από την ομιλία.






Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Η ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη(video)"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24