Οι δαπάνες θα προδίδουν στην Εφορία το πραγματικό εισόδημα


Απο Τα Νέα

Ακόμα και την πρώτη κατοικία θα «αγγίζει» το σύστημα των τεκμηρίων νέας φιλοσοφίας που προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να στήσει δίχτυ στη φοροδιαφυγή και να αυξήσει τα έσοδα από τη φορολογία εισοδήματος.
Με το νέο σύστημα, το οποίο σχεδιάζεται να τεθεί σε ισχύ για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2010, η Εφορία θα περνά από ψιλό κόσκινο[...]


τις δαπάνες των φορολογουμένων για αγορά περιουσιακών στοιχείων αλλά και για τη χρήση τους (ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη κ.ά.), τα ποσά των καταθέσεών τους στις τράπεζες, όπως και τις αγορές με πιστωτικές κάρτες. Το άθροισμά τους θα συγκρίνεται με το δηλωθέν εισόδημα και, όπου υπάρχουν διαφορές, θα επεμβαίνει με έλεγχο η Εφορία για να προσδιορίσει τον φόρο.

Από τη λίστα των δαπανών που θα τσεκάρει η Εφορία δεν θα λείπουν οι δαπάνες για αγορά και συντήρηση πρώτης κατοικίας, για αγορά και χρήση αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, αεροσκαφών, καθώς και για πισίνες και οικιακούς βοηθούς. Παράλληλα θα προσμετράται η αύξηση των καταθέσεων των φορολογουμένων στις τράπεζες, τις οποίες θα δηλώνουν όπως και τις επενδύσεις τους σε ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, παράγωγα και ρέπος. Η Εφορία θα ζητά ακόμη τις δαπάνες για αγορές περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας, όπως έργα τέχνης ή χαλιά μεγάλης αξίας.

«Αυτό που θα προτείνουμε στον κοινωνικό διάλογο είναι ένα σύστημα καλύτερης αποτύπωσης όλων αυτών των περιουσιακών στοιχείων, ώστε μετά να μπορούν να ελέγχονται οι φορολογούμενοι εκείνοι και ειδικά εκείνες οι κοινωνικές ομάδες για τις οποίες υπάρχει μεγάλη υποψία φοροδιαφυγής και μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στο δηλωθέν εισόδημα και στον τρόπο διαβίωσης», λέει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Οι δαπάνες θα προδίδουν στην Εφορία το πραγματικό εισόδημα"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24