Εννέα προτάσεις για την παράνομη μετανάστευση παρουσίασε η κυβέρνηση


Τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης παρουσίασε στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ ο αναπληρωτής ΥΠΕΣ Χρ.Μαρκογιαννάκης.Η σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Από τη ΝΔ συμμετείχε ο βουλευτής Δημήτρης Σαπαζιώτης, από το ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Γιώργος Ντόλιος, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Θόδωρος Δρίτσας και από τον ΛΑΟΣ ο πρέσβης Γεώργιος Γεωργίου.[...]

Τα σημεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός είναι η εντατικοποίηση των ελέγχων στα σύνορα, η αξιοποίηση πληροφοριών για τους διακινητές και τη μαζική ροή στα πλαίσια διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, η άσκηση πιέσεων στην Τουρκία, η αξιοποίηση δυνατοτήτων και πόρων μέσω του Frontex για τον έλεγχο των συνόρων, οι συμφωνίες επανεισδοχής με χώρες προέλευσης λαθρομεταναστών, επικοινωνιακή καμπάνια στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στις χώρες προέλευσης, η δημιουργία νέων χώρων κράτησης των προς απέλαση μη νομίμων μεταναστών , η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι έγινε μια πολύ χρήσιμη συζήτηση για το μεγάλο πρόβλημα των μη νομίμων μεταναστών στη χώρα μας και βεβαίως δεν συμφώνησαν σε όλα οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

Ο ίδιος είπε ότι τα μέτρα θα αξιολογηθούν από τα αποτελέσματα που θα έχουν.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν στην προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί για να μειωθεί η εισροή μη νομίμων μεταναστών ιδιαίτερα από τα ανατολικά σύνορα με πιέσεις προς την Τουρκία τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από την Ελλάδα.

Τέλος ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι οι συναντήσεις αυτές θα πρέπει να επαναληφθούν και σε αυτό συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων.


www.in.gr
Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Εννέα προτάσεις για την παράνομη μετανάστευση παρουσίασε η κυβέρνηση"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24