Η ιστορία της Μπουγάτσας
Η μπουγάτσα είναι πίτα από φύλλο, με γέμιση συνήθως κρέμα ή τυρί, αν και συναντάται και σε άλλες γεύσεις, όπως με κιμά, σπανάκι ή με κρέμα κακάο. Το όνομά της προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική λέξη πογάτσα (πίτα με κρέμα ή τυρί). Στην Ελλάδα την έφεραν μικρασιάτες πρόσφυγες μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, κάνοντάς την ιδιαίτερα δημοφιλή στη Βόρεια Ελλάδα, ειδικά στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, που θεωρούνται φημισμένες για τη μπουγάτσα τους.
Επιστροφή...
Επιστροφή...
Ανώνυμος λέει,
apolausi
Δημοσιεύτηκε στις 1 Ιουνίου 2009 στις 4:32 μ.μ.
Ανώνυμος λέει,
teleio.....!!!!
Δημοσιεύτηκε στις 1 Ιουνίου 2009 στις 6:23 μ.μ.