Έκλεισε αιφνιδιαστικά η Βουλή


H κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έκλεισε αιφνιδιαστικά τη Βουλή βοηθώντας στην παραγραφή των σκανδάλων.Θεσμική εκτροπή χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, με δήλωσή του αργά το βράδυ της Παρασκευής, την απόφαση του Πρωθυπουργού να κλείσει από αύριο η Βουλή, σημειώνοντας ότι την απάντηση στην κυβέρνηση Καραμανλή θα δώσει ο λαός.«Είναι μια κίνηση πρωτοφανής και προκλητική», τονίζει ο κ. Παπανδρέου, «που οδηγεί σε παραγραφή όλων των τυχόν ποινικών ευθυνών των υπουργών για την περίοδο 2004-2007.Είναι μια κυνική ομολογία ότι μπροστά στην αυτοσυντήρηση της κυβέρνησής του ο κ. Καραμανλής δεν έχει τον παραμικρό φραγμό»[...]

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον κ. Καραμανλή ότι επέλεξε την «αναγκαστική αδράνεια και σιωπή της Βουλής» και «το σκοτάδι της αδιαφάνειας». Αποδίδει επίσης στον πρωθυπουργό πρόθεση συγκάλυψης των ευθυνών της κυβέρνησης, και «να μείνει ανοιχτό το πεδίο της λασπολογίας, της οργανωμένης κυβερνητικής σκανδαλολογίας και σπίλωσης».

Αναφέρει επίσης ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση της συγκάλυψης, της παραγραφής και της παραβίασης της θεσμικής τάξης».

Η απόφαση της κυβέρνησης

Απεστάλει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στη Βουλή, το προεδρικό διάταγμα με το οποίο ανακοινώνεται η λήξη των εργασιών της τρέχουσας Συνόδου της Βουλής ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Το Κοινοβούλιο θα επαναλάβει τις εργασίες του μετά τις Ευρωεκλογές, με τα θερινά τμήματα.

Σχετική δήλωσε έκανε απόψε το βράδυ ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας: "Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με ενημέρωσε ότι, σήμερα το απόγευμα, υπεγράφη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια το διάταγμα λήξης των εργασιών της Β' Τακτικής Συνόδου της ΙΒ' Περιόδου της Βουλής, από αύριο 9 Μαΐου, λόγω των Ευρωεκλογών. Άμεσα ενημέρωσα τα Κόμματα περί τούτου".



www.greekmoney.gr
Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Έκλεισε αιφνιδιαστικά η Βουλή"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24