Ικανοποιημένη η τρόικα

Σε σωστό δρόμο βρίσκεται το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων της χώρας, ανέφερε το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την Πέμπτη. Το κλιμάκιο των ελεγκτών, που βρίσκεται στην Αθήνα από τις αρχές της εβδομάδας, γνωστοποίησε ότι η τριήμερη επιθεώρηση έδειξε ότι... η κυβέρνηση συγκρατεί με αποφασιστικότητα τις δαπάνες και ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι μικρότερο αυτού που υπολογιζόταν τον Μάιο, αν και τα πλήρη στατιστικά στοιχεία που αφορούν δαπάνες πέραν αυτών της κεντρικής κυβέρνησης, δεν ήταν ακόμη διαθέσιμα.

«Αν και το κλιμάκιο δεν πραγματοποίησε ολοκληρωμένο έλεγχο σε αυτό το στάδιο, οι συζητήσεις του υποδηλώνουν ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε καλό δρόμο και ότι οι πολιτικές εφαρμόζονται, όπως έχει συμφωνηθεί», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Ο ενδιάμεσος έλεγχος της τρόικας πραγματοποιήθηκε μεταξύ 14 και 17 Ιουνίου. Το κλιμάκιο θα βρίσκεται και πάλι στην Αθήνα για την τελική αξιολόγησή του στα τέλη Ιουλίου.

Ακολούθως θα συντάξει την πρώτη του έκθεση έως τις 30 Αυγούστου, από το περιχχόμενο της οποίας θα κριθεί η τρίτη δόση των 9 δισεκατομμυρίων ευρώ που προβλέπεται από το μικτό μηχανισμό στήριξης να λάβει η χώρα μας.

«Ο προκαταρκτικός έλεγχος που κάναμε υποδηλώνει ότι όταν επιστρέψουμε, θα βρούμε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε καλό δρόμο, είπε ο Πωλ Τόμσεν, επικεφαλής του εν Ελλάδι κλιμακίου του ΔΝΤ. «Υπάρχει όμως ακόμη υψηλός πληθωρισμός» συμπλήρωσε.



ethnos.gr
Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Ικανοποιημένη η τρόικα"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24