Στην Αθήνα αύριο οι ελεγκτές

Κλιμάκιο με 22 ελεγκτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φθάνει αύριο στην Αθήνα, προκειμένου να αξιολογήσει την πορεία υλοποίησης του μνημονίου και να συντάξει την ενδιάμεση έκθεση αξιολόγησης, εν όψει της εκταμίευσης της δεύτερης δόσης του δανείου από την τρόικα. Η κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού Οικονομικών, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι... η εφαρμογή του μνημονίου βρίσκεται εντός χρονοδιαγραμμάτων και ως εκ τούτου η αξιολόγηση των ελεγκτών θα είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα. Βάσει του μνημονίου, μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί 29 δράσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν ήδη δρομολογηθεί. Σε φάση τελικής επεξεργασίας βρίσκονται τα νομοσχέδια για την απλοποίηση της ίδρυσης επιχειρήσεων, το δημοσιονομικό νόμο, τη δημοσίευση όλων των διοικητικών αποφάσεων με δημοσιονομικό κόστος στο διαδίκτυο, καθώς και το σχέδιο για την εξυγίανση του ΟΣΕ.

Ως προς το δύσκολο μέτωπο του Ασφαλιστικού, η Αθήνα έχει καταλήξει –σύμφωνα με δήλωση του επιτρόπου Όλι Ρεν την Παρασκευή- σε συμφωνία με την τρόικα ως προς τις βασικές παραμέτρους της μεταρρύθμισης. Ο κ. Ρεν προέβλεψε μάλιστα ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο στο τέλος του μήνα ή το αργότερο στις αρχές Ιουλίου.

«Ατού» της Αθήνας είναι –σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο- και τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού που δείχνουν ταχεία αποκλιμάκωση του ελλείμματος κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ και αντίστοιχη μείωση των δαπανών κατά 10 δις. ευρώ στο πρώτο πεντάμηνο του 2010. Η υστέρηση που εμφανίζεται στον τομέα των εσόδων, αποδίδεται στο γεγονός ότι τα μέτρα που ελήφθησαν στις αρχές του χρόνου δεν έχουν ακόμη φέρει αποτελέσματα.




tanea.gr
Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Στην Αθήνα αύριο οι ελεγκτές"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24