Παζάρι για τη σύνταξη - φιλοδώρημα


Απο Τα Νέα

Το μεγάλο αγκάθι στο νέο Ασφαλιστικό παραμένει ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, εκτός από τη ριζική ανατροπή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (από το 2015 κανένας δεν θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί με λιγότερα από 40 έτη και σε ηλικία 60 ετών) που έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση, καθώς προβλέπεται ρητά στο μνημόνιο.
Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες είναι ορατό να βρεθεί χρυσή τομή. Η τρόικα πιέζει από το 2015 να αλλάξει για όλους [...]

τους ασφαλισμένους σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων θέτοντας ως όρο για τον υπολογισμό της σύνταξης στο νέο σύστημα το ποσοστό αναπλήρωσης, συμπεριλαμβανομένης της βασικής σύνταξης, να μην υπερβαίνει το 45%-48% ύστερα από 40 ολόκληρα χρόνια εργασίας.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι μια τέτοια ρύθμιση δεν περιλαμβάνεται στο μνημόνιο και αντιπροτείνει να υπάρχει η βασική σύνταξη των 360 ευρώ και σε αυτή να προστίθεται η αναλογική με την αναπλήρωση του 45%-48%. Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θεωρεί ότι στο μνημόνιο ο συντελεστής 1,2% της ετήσιας αναπλήρωσης αφορά τον μέσο όρο και η κυβέρνηση είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε μια τέτοια δραματική ανατροπή των συντάξεων.

Σημειώνεται ότι για το θέμα που έχει ανακύψει υπήρξε και επιστολή του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου προς τον επίτροπο Ολι Ρεν, από τον οποίο δεν έλαβε απάντηση. Ο κ. Λοβέρδος στην επιστολή του τονίζει ότι το μέτρο ώστε το ποσοστό αναπλήρωσης, συμπεριλαμβανομένης της βασικής σύνταξης, να μην υπερβαίνει το 45%-48% δεν περιλαμβάνεται στο μνημόνιο.

Επίσης, στο υπό κατάθεση (τέλη Ιουνίου) ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα προβλέπονται:

1Κανένας δεν θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί από το 2015 και μετά με λιγότερα από 40 έτη και σε ηλικία 60 ετών.

2Μεταβατική περίοδος για όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν το 2011 με 35ετία ή 37ετία που σταδιακά, από το 2011 έως το 2015, θα καταργηθούν.

3Στα 40 έτη ασφάλισης θα συνυπολογίζονται η στρατιωτική θητεία, ο χρόνος σπουδών, η ανατροφή παιδιών και ο χρόνος ασφάλισης που διανύθηκε σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία (σ.σ.: με εξαγορά ο χρόνος σπουδών και η στρατιωτική θητεία). 4Η συνταξιοδότηση στα 60 έτη με 40 χρόνια υπηρεσίας ή στα 65 με τουλάχιστον 15 έτη ασφάλισης. Στα 65 έτη θα καταβάλλεται η βασική σύνταξη την οποία θα εγγυάται το κράτος.

5Η ποινή της μείωσης της σύνταξης κατά 6% τον χρόνο για όσους συνταξιοδοτούνται μεταξύ 60 και 65 ετών με λιγότερα από 40 χρόνια ασφάλισης.

6Εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, πλήρως για τους νεοασφαλιζόμενους και μερικώς για τους παλαιούς (δύο τμήματα σύνταξης, το πρώτο με τα ισχύοντα τουλάχιστον έως και το 2011 και το δεύτερο με τους νέους συντελεστές για την περίοδο ασφάλισης από το 2011 και μετά).Επιστροφή...0 Σχόλια στο "Παζάρι για τη σύνταξη - φιλοδώρημα"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

ΑρχείοFree Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24