Για το θαύμα απόψε η Εθνική

Μία καλή εμφάνιση που θα της επιτρέψει να ελπίσει για πρόκριση στις 18 καλύτερες ομάδες του κόσμου ζητά σήμερα η Εθνική Ελλάδος. Αντίπαλός της η μεγάλη Αργεντινή του Μέσι, του Μαραντόνα και των άλλων! Σήμερα λοιπόν(21:30, ΝΕΤ) η καρδιά όλων των Ελλήνων θα χτυπάει στο Πολοκουάνε, εκεί όπου θα βρεθούν περίπου 10.000 Έλληνες. Δείτε παρακάτω τη βαθμολογία και όλα τα σενάρια της πρόκρισης...2ος ΌμιλοςΒΓΚΟΛ
Αργεντινή65-1
Νότια Κορέα33-4
ΕΛΛΑΔΑ32-3
Νιγηρία01-3


Νίκη της Ελλάδος και νίκη της Κορέας
Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να κερδίσουμε με ένα γκολ παραπάνω απ' ότι θα κερδίσει η Κορέα τη Νιγηρία. Έτσι στην τριπλή ισοβαθμία πρώτη περνάει η Αργεντινή και δεύτερη η Ελλάδα.

Νίκη της Ελλάδας και ήττα της Κορέας
Τότε τα πράγματα είναι πιο εύκολα καθώς η Εθνική μας ισοβαθμεί μόνο με την Αργεντινή και περνάμε μαζί της στην επόμενη φάση.

Ισοπαλία και στα δύο παιχνίδια
Τότε έχουμε δύο περιπτώσεις.
Αν τα δύο παιχνίδια λήξουν ισόπαλα με το ίδιο σκορ αλλά ακόμα και ισοπαλία με ένα γκολ περισσότερο στο δικό μας παιχνίδι(πχ 2-2 Ελλάδα Αργεντινή και 1-1 Νότια Κορέα-Νιγηρία) η βαθμολογία παραμένει ως έχει και περνάει η Αργεντινή με τη Νότια Κορέα.

Αν όμως το δικό μας παιχνίδι έρθει ισόπαλο με περισσότερο από ένα γκολ διαφορά σε σχέσυ με το άλλο ματς(πχ 2-2 Ελλάδα Αργεντινή και 0-0 Νότια Κορέα-Νιγηρία) τότε περνάει η Ελλάδα.


Ήττα της Ελλάδας και ήττα της Κορέας
Σε περίπτωση που ηττηθούμε από την Αργεντινή και η Νιγηρία κερδίσει την Κορέα τότε η Νιγηρία είναι αυτή που περνάει στη φάση των 16. Επομένως έχει και αυτή ισχυρό κίνητρο.


Επιστροφή...1 Σχόλιο στο "Για το θαύμα απόψε η Εθνική"

 1. Ανώνυμος λέει,

  Μυρωδιά... Βατοπεδίου στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας

  Αντίθετοι είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι στη Θερμοηλεκτρική Μονάδα Υγραερίου που δρομολογείται στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Σε ανακοίνωση τους που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο αναφέρουν ότι "Τους τελευταίους δύο μήνες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας διαδικασίας με ταχύτητες Βατοπεδίου για την αδειοδότηση της μεγαλύτερης θερμικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, ισχύος 1.010 MW. Πρόκειται για σχέδιο κατασκευής θερμοηλεκτρικού σταθμού με καύσιμο υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο (Liquid Petroleum Gas - LPG),συμφερόντων της κρατικής εταιρίας πετρελαίων του Κατάρ, που πρόκειται να εγκατασταθεί στη Ναυτιλιακή Περιοχή Πλατυγιαλίου του Δήμου Αστακού.
  Αργόσυρτες συνήθως διαδικασίες ολοκληρώνονται σε χρόνους ρεκόρ, με πρώτη την άδεια παραγωγής που δόθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας λιγότερο από ένα μήνα μετά την κατάθεση της σχετικής αίτησης στις 23 Απριλίου. Όλα αυτά μαζί με διακηρύξεις για 1500 θέσεις εργασίας, που γρήγορα ξεφούσκωσαν στις περίπου 150.
  Το δεδηλωμένο ενδιαφέρον του πρωθυπουργικού Γραφείου, οι επισκέψεις υπουργών στο Κατάρ και του πρέσβη της χώρας αυτής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ερμηνεύουν ίσως την ταχύτητα των διαδικασιών.
  Δεν είναι όμως αρκετές για να αιτιολογήσουν επί της ουσίας ένα επενδυτικό σχέδιο που:
  • Δεν προβλέπεται στον κατατεθειμένο στη Βουλή μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό, ούτε ως μέγεθος ηλεκτρικής ισχύος ούτε ως καύσιμο.
  • Παραμένει αδιευκρίνιστο κατά πόσο είναι συμβατό με τους εθνικούς στόχους για μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και για αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) στο 20% του εθνικού ενεργειακού μείγματος , πολύ περισσότερο που το μεγαλύτερο μέρος της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας φέρεται να προορίζεται για εξαγωγή στην Ιταλία.
  • Ενέχει μεγάλη επικινδυνότητα (κίνδυνος έκρηξης με επιπτώσεις σε ακτίνα χιλιομέτρων, αλλά και από τις διαφυγές αερίου που αναμένεται να φθάνουν τα 40 έως 60 εκατομμύρια κυβικά μέτρα -κατά μέσο όρο 40.000 τόνους- ετησίως). Εξάλλου υπάγεται στην οδηγία «Σεβέζο» ως επικίνδυνη βιομηχανική εγκατάσταση.
  • Συνεπάγεται σοβαρότατη τοπική θερμική ρύπανση τόσο στην ατμόσφαιρα όσο και στη θάλασσα.
  • Συνεπάγεται σημαντική τοπική ρύπανση από οξείδια του Αζώτου και του Θείου, μονοξείδιο του Άνθρακα, αιωρούμενα σωματίδια σε απόσταση μόλις 10χλμ από την πόλη του Αστακού.
  • Περιλαμβάνει, ως περιβαλλοντικό άλλοθι, μονάδα παραγωγής βιοκαυσίμων από φύκια μέσω διοχέτευσης του διοξειδίου του άνθρακα στη θάλασσα, τεχνολογία που δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί σε τέτοια κλίμακα.
  • Βρίσκει αντίθετο τον τοπικό πληθυσμό που θέλει τη ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. Πλατυγυαλίου ως διαμετακομιστικό λιμάνι και πλήττει σοβαρά την τουριστική προοπτική της ευρύτερης περιοχής.
  Δεν πρόκειται επομένως για «πράσινη ανάπτυξη», αλλά για βρώμικη ανάπτυξη υποταγμένη σε λογικές μεγέθυνσης χωρίς όρους και κριτήρια.
  Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ δε θεωρούμε διέξοδο από την κρίση την προοπτική να εξελιχθεί η Ελλάδα σε χώρο υποδοχής επενδύσεων που δεν είναι αλλού επιθυμητές:

  Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτό το σχέδιο ως επικίνδυνο, υπονομευτικό των στόχων για μείωση ρύπων και ενεργειακή αειφορία και μακροχρόνια αντίθετο σε μια βιώσιμη προοπτική για την περιοχή.

  Καλούμε την κυβέρνηση να το αντικαταστήσει με ένα σχεδιασμό για βιώσιμη αξιοποίησης της ΝΑΒΙΠΕ Πλατυγυαλίου ως διαμετακομιστικού λιμανιού και βιομηχανικής περιοχής βιώσιμων χρήσεων.

  Δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής για την αποτροπή σχεδίων που την απειλούν με κινδύνους και υποβάθμιση".

  Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2010 - 5:09 μ.μ.

   

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

ΑρχείοFree Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24