Πάμε σε εκλογές εάν...

Κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση η ψήφιση του Ασφαλιστικού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών σε περίπτωση που υπάρξει ανταρσία στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο. Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν φθάσει μηνύματα δυσαρέσκειας από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν μπορεί να αντέξει» τις ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό αλλά και τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την τρόικα. [...]

Σύμφωνα με δημοσίευμα, στην κυβέρνηση φοβούνται ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος να επαναληφθούν «διαρροές» από την Κοινοβουλευτική Ομάδα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το Ασφαλιστικό, που εκτιμάται ότι θα γίνει έως τα μέσα του επόμενου μήνα.

Η εφημερίδα επικαλούμενη συνομιλητές του Γ. Παπανδρέου, γράφει ότι ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να θελήσει να προκηρύξει εκλογές ταυτόχρονα με τις περιφερειακές εκλογές. Ωστόσο, το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι οι σκέψεις του κ. Παπανδρέου δεν φαίνεται να βρίσκουν υποστηρικτές στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος είχε την Παρασκευή συνάντηση με επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι του μετέφεραν το κλίμα που υπάρχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στους ψηφοφόρους του κόμματος.

Την ερχόμενη Τρίτη θα παρουσιαστεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για να συζητήσει σχετικά με το διάταγμα για την περικοπή των αποζημιώσεων και τη διευκόλυνση των απολύσεων.

Η Καθημερινή, επισημαίνοντας το εκρηκτικό κλίμα που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ, γράφει ότι οι αλλαγές που εξετάζονται, αφορούν τη διαιτησία, το όριο και τον χρόνο προειδοποίησης για τις απολύσεις και το ύψος της αποζημίωσης.

Ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε την Παρασκευή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, ενώ απέστειλε υπομνήματα με πλήρη ενημέρωση για τις προωθούμενες αλλαγές στους υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησης.

Ο Χρ. Πρωτόπαπας εξέφρασε στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» την προτίμησή του τα προεδρικά διατάγματα για τις εργασιακές σχέσεις να είχαν τη μορφή νόμου: «Για να σας πω την αλήθεια, και εγώ θα προτιμούσα ένα νομοσχέδιο, δεν σας το κρύβω. Και θα προτιμούσα νομοσχέδιο για να γίνει και σοβαρή κουβέντα δηλαδή. Δεν είναι κακό να γίνεται κουβέντα στη Βουλή και να παίρνει και ο καθένας τις ευθύνες του. Και να βγαίνουν και βελτιώσεις, όπως είπατε, γιατί κατά τη γνώμη μου υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτιώσεων».

«Είναι φανερό ότι τα μέτρα αυτά έχουν έρθει ως αποτέλεσμα μίας συμφωνίας που έχει υπογράψει η χώρα για να μην πάει στη χρεοκοπία. Δεν εκφράζουν το αξιακό και ιδεολογικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ. Καλώ από την πλευρά μου τους εργαζόμενους και τους εργοδότες να συνεννοηθούν προκειμένου να λυθούν όσα ανορθόδοξα πάει να λύσει το Προεδρικό Διάταγμα», είπε ο Μ. Παπαϊωάννου.




nooz.gr
Επιστροφή...



1 Σχόλιο στο "Πάμε σε εκλογές εάν..."

  1. Ανώνυμος λέει,

    einai to kalutero pou tha mporouse na kanei.
    na shkwthei na fygei giati tha arxisei na poulaei kai tous anthrwpous sto telos.
    MAS KATESTREPSE......
    YPARXOYN OIKOGENEIES ME TA METRA POU PIRE POU DEN EXOUN XRHMATA OUTE GIA GALA STA MWRA TOUS NA PAROUN.
    NTROPH.... AS ZISEI AUTOS ME TA XRHMATA POU MAS DINEI. ALLA GIA TH PARTH TOU MEIWSEIS DE PAIZOUNE.. A RE KSEFTILES MAS KATASTREPSATE.

    Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2010 στις 9:33 π.μ.

     

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24