Ανδρες, γυναίκες όλοι στα 65


Από Τα Νέα
Εκ βάθρων ανατροπές στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των εργαζομένων στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ επιφέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατίθεται στη Βουλή. Oπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, από το 2015 και μετά θα εφαρμόζεται και στο Δημόσιο ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης που επιφέρει μείωση έως 30%, ενώ μέσα σε μια τριετία (2011-2013) αυξάνονται μέχρι [...]

και 15 έτη τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης! Ειδικότερα:

1 Επιβάλλεται αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο ακόμη και κατά 15 χρόνια μέσα σε μόλις 3 έτη προσαρμογής (2011-2013). Μετά το 2013, κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν θα μπορεί να πάρει πλήρη σύνταξη αν δεν έχει συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του. Επίσης, δεν θα μπορεί να πάρει μειωμένη σύνταξη αν είναι μικρότερος από 60 ετών. Πέντε χρόνια επιπλέον εργασίας θα απαιτούνται και για όσους θέλουν να πάρουν μειωμένη σύνταξη.

2 Καθιερώνεται από 1-1-2015 και για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου βασική και αναλογική σύνταξη, οι οποίες χορηγούνται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τους ασφαλισμένους στους άλλους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Αυτό σημαίνει- σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ- μείωση συντάξεων 15%-30%.

3 Αλλάζει και για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου ο υπολογισμός της διαδοχικής σύνταξης.

4 Αυξάνεται από 2 σε 5 έτη ο χρόνος διάρκειας του έγγαμου βίου προκειμένου να πάρει σύνταξη χηρείας ο επιζών σύζυγος αποβιώσαντος συνταξιούχου. Η εργασία συνταξιούχων
5 Επεκτείνονται στους συνταξιούχους του Δημοσίου, αλλά και στους επιζώντες συζύγους με σύνταξη χηρείας, οι οποίοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή αυτοαπασχολούνται, οι περιορισμοί που ισχύουν στη σύνταξη, όπως και στους ασφαλισμένους άλλων Ταμείων. Παράδειγμα: Θα κόβεται η σύνταξη αν εργάζονται κάτω των 55 ετών ή θα υπάρχουν αυξημένες κρατήσεις και μεγάλη περικοπή στη σύνταξη.

6 Καταργείται το δικαίωμα συνταξιοδότησης των άγαμων ενήλικων θυγατέρων με εξαίρεση τις ανίκανες και όσες σπουδάζουν, καθώς και το δικαίωμα συνταξιοδότησης των διαζευγμένων θυγατέρων. Επιπλέον μπαίνουν και εισοδηματικά κριτήρια για περιορισμό του ποσού της σύνταξής τους.

Και ΛΑΦΚΑ από τον Αύγουστο
7 Από 1-8-2010 θεσπίζεται και στο Δημόσιο Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (νέος ΛΑΦΚΑ), η οποία παρακρατείται από τις συντάξεις που υπερβαίνουν το ποσό των 1.400 ευρώ, με κλιμακούμενο συντελεστή από 3% έως 9%.

8 Στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) θα υπάγονται από 1-1-2011 και οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου, ενώ καταργούνται όλες οι Επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας που λειτουργούν στις νομαρχίες και το Δημόσιο, με εξαίρεση τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές, Στρατού (ΑΣΥΕ), Ναυτικού (ΑΝΥΕ), Αεροπορίας (ΑΑΥΕ) καθώς και την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επιστροφή...0 Σχόλια στο "Ανδρες, γυναίκες όλοι στα 65"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

ΑρχείοFree Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24