Ο Ερντογάν στην Αθήνα

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, και τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ο τούρκος ηγέτης συνοδεύεται από 10 υπουργούς του και 100 επιχειρηματίες. Κατά τη συνομιλία τους, ο Γ. Παπανδρέου έκανε αναφορά στον ιστορικό χαρακτήρα της επίσκεψης, με τον ο κ. Ερντογάν να...συμφωνεί, σημειώνοντας ότι αμφότερες οι πλευρές εργάστηκαν πολύ.

Καλωσορίζοντας τον τούρκο πρωθυπουργό ο κ. Παπανδρέου τον ρώτησε για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον κ. Ερντογάν να απαντά ότι "ο πρόεδρός σας είναι ακμαίος".

Συνάντηση Παπούλια- Ερντογάν

Ο κ. Ερντογάν μετέβη αρχικά στο προεδρικό Μέγαρο, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στη συνομιλία του με τον Κ. Παπούλια, ο τούρκος ηγέτης είπε ότι η επίσκεψη αυτή αποτελεί "αφετηρία για την αναβάθμιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων", ενώ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε η επίσκεψη να έχει καλά αποτελέσματα και να "ενισχυθεί το κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες". "Παραμένουμε γείτονες, είμαστε γείτονες και πρέπει να είμαστε καλοί γείτονες", τόνισε.

Από την πλευρά του, ο κ. Ερντογάν ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια, επισήμανε ότι είναι η τρίτη επίσκεψη που πραγματοποιεί στο Μέγαρο. Ο ίδιος περιέγραψε την επίσκεψη ως άκρως σημαντική και ιστορική, σημειώνοντας ότι ήρθε με 10 υπουργούς: "Συνολικά είμαστε 320 άτομα" είπε χαρακτηριστικά.

Συνάντηση με Φ. Πετσάλνικο

Μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χαρακτηρίζει δύο φορές ιστορικής σημασίας την επίσκεψη του στην Ελλάδα και τον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, να εύχεται η επίσκεψη αυτή να είναι η απαρχή για την περαιτέρω βελτίωση και εμβάθυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού της γείτονος στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Συνάντηση με Α. Σαμαρά

Ο τούρκος πρωθυπουργός είχε συνάντηση, νωρίς το απόγευμα, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Ιδρυτική διακήρυξη

Το απόγευμα Παπανδρέου και Ερντογάν θα υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας, στο οποίο συμμετέχουν δέκα υπουργοί από κάθε πλευρά. Απουσιάζουν όμως τα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών.

Οι επαφές μεταξύ των υπουργών έχουν ξεκινήσει με πυρετώδεις ρυθμούς από το πρωϊ της Παρασκευής προκειμένου να προετοιμαστούν οι 21 συμφωνίες που προβλέπεται να υπογραφούν μεταξύ των δύο χωρών.

Για το απόγευμα έχει προγραμματισθεί συνέντευξη Τύπου στο Hilton και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί το Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, πάλι υπό την προεδρία των δύο πρωθυπουργών, το οποίο συνδιοργανώνει ο ΣΕΒ.

Στο Φόρουμ θα συμμετάσχουν οι 100 επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον τούρκο πρωθυπουργό.

Το βράδυ θα παρατεθεί επίσημο δείπνο από τον Γ. Παπανδρέου προς τιμήν του κ. Ερντογάν και της συζύγου του Εμινέ.

Τον κ. Ερντογάν υποδέχθηκε- στις 12:00- στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος

Στις 10.00 π.μ. του Σαββάτου ο έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τούρκους δημοσιογράφους στο Μουσείο Μπενάκη. Στις 12.20 μ.μ. θα υπάρξει γεύμα του πρωθυπουργού και της συζύγου του με τον κ. Ερντογάν και τη σύζυγό του στο εστιατόριο Ιθάκη.nooz.gr
Επιστροφή...0 Σχόλια στο "Ο Ερντογάν στην Αθήνα"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

ΑρχείοFree Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24