Ελεύθερη η είσοδος στα Μουσεία σήμερα

Με ελεύθερη είσοδο λειτουργούν σήμερα, 18 Μαΐου, τα μουσεία σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Κάθε χρόνο, παράλληλα με το γενικότερο μήνυμα του εορτασμού, διερευνάται σ' όλες τις χώρες-μέλη του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM,) με ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις, ένα ειδικό θέμα που συνδέεται με τα μουσεία και τον πολιτισμό. Θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Τα μουσεία για την κοινωνική αρμονία». Με την ευκαιρία του εορτασμού... το Ελληνικό Τμήμα του ICOM διοργανώνει τον μήνα Μάιο ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σ' ολόκληρη την Ελλάδα.

Σήμερα, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης θα παραμείνει ανοιχτό από τις 10:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ. Στις 19:30 διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Μουσεία για την κοινωνική Αρμονία», ενώ θα ενώ γίνονται εκπτώσεις στις εκδόσεις και τα αντικείμενα.

Το Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο της Οδού Πειραιώς) θα έχει ειδικό ωράριο λειτουργίας από τις 19:00 έως τις 24:00 το βράδυ. Από τις 19:00 έως τις 21:00 θα είναι ανοιχτές για το κοινό οι εκθέσεις «Ενδύεσθαι» και «Η Πόλη» του Αρά Γκιουλέρ. Μουσική εκδήλωση διοργανώνεται στις 21:00 το βράδυ σε λάτιν ρυθμούς, ενώ υπάρχουν και εκπτώσεις στις εκδόσεις και τα αντικείμενα.

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο θα είναι ανοιχτό από τις 10:00 έως τις 23:00, διοργανώνει ξεναγήσεις, εγκαίνια της έκθεσης «Time Within us», στο πλαίσιο της Μπιενάλε Φωτογραφίας, θεατρική παράσταση και μουσικές εκδηλώσεις.

Αύριο, Τετάρτη, στις 19:30 το βράδυ το Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1) διοργανώνει τιμητική εκδήλωση για την προσφορά του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.





In.gr
Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Ελεύθερη η είσοδος στα Μουσεία σήμερα"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24