«Η χειρότερη στιγμή από τον πόλεμο»


Απο Τα Νέα

Η ΕΛΛΑΔΑ δεν πρόκειται να βγει από την ευρωζώνη, επειδή όποια χώρα μπαίνει στη ζώνη του ευρώ μοιράζεται κοινή μοίρα με τις υπόλοιπες.
«Απαιτείται όμως τεράστιο άλμα στη διακυβέρνηση της ευρωζώνης» ώστε να μην επιτρέπεται σε χώρες να συμπεριφέρονται όπως θέλουν, να εξασφαλίζεται η εφαρμογή μέτρων που είναι απαραίτητα και να διασφαλίζεται η επιβολή κυρώσεων για τους [...]

παραβάτες του Συμφώνου Σταθερότητας. Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στο «Der Spiegel» ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζ.Κ. Τρισέ, που είπε ακόμη ότι από τον Σεπτέμβριο του 2008 και μετά αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη κρίση από τον καιρό του Β΄ ή ακόμη και του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ζούμε «δραματικές στιγμές», είπε και πρόσθεσε ότι το τελευταίο διάστημα οι αγορές έχουν βάλει στο στόχαστρο την Ελλάδα που είναι ασθενής κρίκος της ευρωζώνης. Οσον αφορά τις αγορές, θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος ντόμινο, όπως είχε γίνει στον χρηματοπιστωτικό κλάδο το 2008 μετά την κατάρρευση της Lehman Βrothers, ενώ άσκησε κριτική και στην ελληνική κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι άργησε να παραδεχτεί το μέγεθος των προβλημάτων και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.


Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "«Η χειρότερη στιγμή από τον πόλεμο»"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24