Μαραθώνιος επαφών

Κοινή συνάντηση με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν, τον Ευρωπαίο επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Ολι Ρεν και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ είχε το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου... στη συνάντηση συζητήθηκε «το θέμα της ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης που ζήτησε η Ελλάδα και η πρόοδος των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα για την προετοιμασία του οικονομικού προγράμματος, στο πλαίσιο του οποίου θα ενταχθεί η χρηματοδότηση από τις χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ».

Ο Ολι Ρεν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της «Ομάδας των 20» (G-20), εκτίμησε ότι ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας θα είναι έτοιμος να ενεργοποιηθεί στις αρχές Μαΐου.

Η απόφαση για το πότε και πόση οικονομική βοήθεια θα δοθεί στην Ελλάδα θα ληφθεί το νωρίτερο έπειτα από δέκα ημέρες, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρίντερλε. Επίσης, τόνισε ότι η Αθήνα πρέπει να παρουσιάσει ένα ανανεωμένο πρόγραμμα σταθερότητας για 2011-12.

Την Παρασκευή, ο Ντομινίκ Στρος-Καν είπε ότι το ΔΝΤ θα ανταποκριθεί «γρήγορα» στο αίτημα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.

Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ. Ο Τίμοθι Γκάιτνερ κάλεσε τους Ευρωπαίους, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις ελληνικές αρχές να «δράσουν γρήγορα» για την επίλυση της δημοσιονομικής κρίσης της χώρς μας.

«Εμείς ζητήσαμε αυτός ο μηχανισμός να ενεργοποιηθεί, για να μπορέσουμε να έχουμε την ηρεμία και την ασφάλεια για να μπούμε πια στο έργο, στο έργο των αλλαγών, των μεγάλων αλλαγών που έχει υποσχεθεί το Κίνημα, και να μην ασχολούμαστε κάθε μέρα με το αν ανεβαίνουν ή κατεβαίνουν τα spreads, διότι ο τόπος αυτός έχει πολλά που πρέπει να αλλάξουν», τόνισε από τη Ρόδο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Το πρόγραμμα Παπακωνσταντίνου περιλαμβάνει ακόμη επαφές με τους υπουργούς Οικονομικών της Ρωσίας και της Βραζιλίας, Αλεξέι Κουντρίν και Γκούιντο Μαντένια.

Ο Ελληνας υπουργός θα έχει νέα συνάντηση με τον Στρος Καν την Κυριακή. Την ίδια ημέρα θα έχει συνομιλίες και με τον υπουργό Οικονομικών της Κίνας Xie Xuren.




nooz.gr
Επιστροφή...



0 Σχόλια στο "Μαραθώνιος επαφών"

Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο



Free Hit Counter
Copyright ©2010 epikairotita24